Blog: Ze weten dat ik dit niet fijn vind, waarom doen ze dit toch steeds?

Mijn ouders weten dat ik het niet fijn vind als ze schreeuwen naar elkaar, waarom doen ze het dan toch?

Joery (12 jaar) komt bij mij met de volgende hulpvraag; ‘Mijn hoofd zit zo vol, het lukt me niet meer te concentreren op mijn huiswerk. Ik maak mij zorgen om iedereen en ik slaap niet goed..

Als we samen kijken naar zijn emoties is dat een hele lijst: hij voelt zich onbelangrijk, niet serieus genomen, bezorgd, eenzaam, onzeker, verdrietig en angstig. Hij vertelt dat, als papa en mama elkaar zien, ze 9 van de 10 keer tegen elkaar schreeuwen. Ook waar hij bij is. Soms hoort hij ze door de telefoon schreeuwen als ze elkaar bellen.

Ze weten dat ik dit niet fijn vind, waarom doen ze dit toch steeds ?’

Als kinder- en jongerencoach ga ik hiermee aan de slag om de emoties van een kind te herkennen en er anders mee om te leren gaan. ‘Want hoe fijn zou het zijn als hij zich weer lekkerder in zijn vel voelt zitten!’
Ik werk graag aan het welzijn van kinderen en jongeren. Veel van de problematiek komt voort uit een relatiecrisis tussen de ouders van de jongere of het kind. Goede (neutrale) communicatie geeft rust in een gezin, in de vaak heftige tijd van een relatiecrisis.

Ouders hebben de intentie om geen ruzie te maken met elkaar. Maar het lukt vaak niet om het te verwezenlijken. Het is dan ook belangrijk om als ouder aan de communicatie te werken, zodat de kinderen zich kunnen ontwikkelen zonder negatieve emoties.

Ervaar jij stress en spanning in het contact met je (ex-)partner en weet je dit niet te veranderen? Maak een nieuw begin en zorg ervoor dat de stress verdwijnt en jij als ouder rustig kunt praten, zodat jullie zoon of dochter een minder vol hoofd heeft en weer blij kan zijn!
Als scheidingscoach help ik je (individueel) om je emoties te neutraliseren en rustiger en effectiever te communiceren! Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek!