Relatiecoaching

Relatiecoaching

Relatiecoach relatieproblemen coach relatiecrisis Marloes van den Heuvel Brabant Andriessen

Van een ongezonde naar een gezonde relatie

  • Zijn we dan allebei veranderd?
  • Ligt het aan mij of ligt het aan hem/haar?
  • Wat moet ik doen en hoe ga ik hiermee om?
  • Waarom reageer ik zo fel?

Deze vragen steken de kop op als je relatie niet meer lekker loopt. Het gevoel is anders, de dynamiek is veranderd. Het lastige is dat die verandering heel geleidelijk is gegaan. Vaak heb je het niet in de gaten en leef je je ‘eigen’ leven. Ieder ontwikkelt zijn/haar eigen patronen en die patronen komen steeds verder uit elkaar te liggen.

Als er kinderen zijn, is het een extra uitdaging om voldoende aandacht te blijven geven aan de partnerrelatie. Er wordt hard gewerkt, sociale activiteiten ondernomen, familiebezoek, hobby’s beoefenen, etc. Dan vergeet je om te blijven investeren in elkaar. Je hebt het gewoonweg te druk en het is heel wat om alle ballen in de lucht te houden. Het ontbreekt je aan tijd en energie.

Succesvol Samen Verder

In mijn coachprogramma ‘Succesvol Samen Verder’ onderzoeken we hoe jullie je ongezonde relatie om kunnen zetten in een gezonde relatie. Want het zijn immers alleen de ongezonde patronen die een gezonde relatie op den duur de das om doen. En patronen…? Die kan je veranderen.

Tijdens dit coachprogramma leer ik jullie hoe je in vijf praktische stappen toewerkt naar een gezonde, liefdevolle en gelijkwaardige relatie. Het programma bestaat uit individuele en gezamenlijke sessies. Het programma wordt op maat gemaakt en past bij wat er voor jullie nodig is.

“Met de begeleiding van Marloes waren wij, in wellicht de moeilijkste periode van ons leven, in staat om met elkaar in gesprek te blijven. We kregen veel inzicht in de breekpunten van onze relatie, iets wat we voor de toekomst weer meenemen.”

5 praktische stappen

Het coachprogramma maak ik op maat voor jullie en bestaat uit individuele en gezamenlijke sessies op weg naar een gezonde en gelijkwaardige relatie.

Stap 1 – Het verminderen van emoties
Emoties bepalen de boodschap. Dat wil zeggen dat er teveel gecommuniceerd wordt vanuit emoties en er geen begrip kán zijn. Daarom is het niet meer mogelijk om in verbinding te komen met elkaar en elke vorm van communicatie kan leiden tot escalatie. In deze fase werken we aan het tot bedaren brengen van emoties.

Stap 2 – Communicatie veranderen en verbeteren
Inzicht krijgen in jullie eigen communicatiepatronen en weten waarom je doet wat je doet.

Stap 3 – Gebeurtenissen uit het verleden ‘opruimen’
Stilstaan bij gebeurtenissen die mede veroorzaakt hebben dat de verbinding steeds minder werd.

Stap 4 – Een nieuw fundament creëren
Ik leer je met specifieke tools en opdrachten op een praktische manier de verbinding met elkaar te herstellen en daarin te groeien. Hiervoor moet je weten welke patronen niet werken en welke juist wél. Dit zijn veranderingen die niet makkelijk zijn, maar die je wel kunt leren.

Stap 5 – Communicatie naar en opvoeden van de kinderen
Inzicht over de verschillen van opvoedingsstijlen. Ik geef praktische tools en opdrachten, zodat er meer begrip is voor elkaars mening, normen, waarden en overtuigingen over de opvoeding van de kinderen.

Meer weten?
Bel of mail me gerust voor een gratis oriënterend gesprek!

Toe aan rust en toekomstperspectief? 

Vraag dan het gratis e-book Rust & Toekomstperspectief aan.
Over de te nemen stappen bij een relatiecrisis en de gevolgen voor jou, je partner en je kinderen. 

e-book Rust & Toekomstperspectie Marloes van den Heuvel

Stuur mij het gratis e-book Rust & Toekomstperspectief