Over Marloes van den Heuvel relatiecoach scheidingscoach kindercoach

Wie ben ik?

Ik ben Marloes van den Heuvel, ik ben gescheiden en heb 3 kinderen. Ik woon in Oisterwijk waar je me regelmatig met mijn hond kunt tegenkomen in de bossen. 

Sinds 2011 heb ik mijn eigen coachpraktijk. Mijn cliënten typeren mij als open, duidelijk, empathisch, deskundig en een goed luisteraar. Eigenschappen die ik bij mijn werk goed kan gebruiken!

Doordat ik zelf ook een scheidingsproces heb doorgemaakt, weet ik hoe het is om te worstelen met de emoties van een scheiding. Het verwerken van alles wat een scheiding met zich meebrengt, zorgde dat ik nu met een dankbaar gevoel terug kan kijken én met een rustig gevoel vooruit kan kijken. Dat was hard werken, maar het heeft veel opgeleverd.

Coach voor volwassenen en kinderen

Na gewerkt te hebben als leerkracht en remedial teacher in het basisonderwijs, startte ik in 2011 mijn eigen praktijk als kindercoach. Tijdens het begeleiden van kinderen en jongeren bij scheidingsproblematieken werd het me duidelijk dat de schéiding niet schadelijk is voor het kind, maar conflicten en slechte communicatie. Steeds vaker begeleidde ik ook de ouders van deze kinderen en jongeren.

Ik werk daarom sinds 2016 ook als scheidingscoach waarbij ik met coachprogramma’s werk die het voor ouders mogelijk maakt om op een structurele en opbouwende manier met elkaar te leren communiceren, niet alleen tijdens maar ook na de scheiding. 

Door het leren omgaan met alle emoties, conflicten bespreekbaar te maken en beter te leren luisteren naar elkaar, kwam het regelmatig voor dat stellen besloten hun relatie tóch nog een kans te geven. Ik realiseerde me dat mijn coaching daarmee niet eindigde en begeleid als relatiecoach sindsdien ook deze stellen om samen verder te gaan. Daarnaast coach ik stellen naar het antwoord op de vraag of ze gaan scheiden of er toch voor kiezen om samen verder te gaan. In 8 weken tijd begeleid ik hen stap voor stap naar een weloverwogen antwoord op deze cruciale vraag. 

Samenwerking

Ik werk regelmatig samen met:

Ervaringen

“Marloes heb ik ervaren als een doortastende en integere professional. Ze luistert goed, triggerde me met regelmaat gedurende het proces en legt de vinger op de zere plek. Dat is misschien niet altijd fijn, maar haar aanpak is helend. Tegelijkertijd confronterend, waardoor ik uit mijn comfortzone moest stappen om aan mezelf te werken. Tijdens het proces bekeek ze zorgvuldig wat op dat moment nodig was en paste ze haar aanpak daarop aan.

Met haar begeleiding heb ik terug de rust en het vertrouwen in mezelf gevonden en diverse “oude” hindernissen overwonnen en hele mooie nieuwe stappen gezet. Marloes is een topper en beveel ik ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een coach die echt een verandering teweeg brengt met de kernaanpak.”

Erwin (47 jaar)

“Met de begeleiding van Marloes waren wij, in wellicht de moeilijkste periode van ons leven, in staat om met elkaar in gesprek te blijven. We kregen veel inzicht in de breekpunten van onze relatie, iets wat we voor de toekomst weer meenemen.”

Caroline (39 jaar)

“Samen met Marloes heb ik mijn manier van communiceren onder de loep genomen om te ontdekken wat ik (nog meer) kan veranderen/aanpassen om de communicatie met mijn ex te verbeteren. Marloes heeft mij erg geholpen inzicht te krijgen hoe en wat ik anders kan doen. Waarbij het met name om nuances gaat. Kleine stappen zien en waarderen zorgt ervoor om tot het beste resultaat te komen. Dank voor deze waardevolle inzichten en alle spar-momenten van de afgelopen tijd!”

Gwen

“Ik heb de begeleiding van Marloes van mij en mijn kind als zeer prettig ervaren. Marloes is heel helder en concreet als professional, maar ook heel warm en toegankelijk als persoon. Ik merk dat mijn kind veel beter in zijn vel zit, niet alleen dankzij de sessies die ze met hem heeft gehad, maar ook door haar begeleiding van mij als moeder.”

Moeder van Joep

“Hoe fijn is het, dat wanneer je het juiste inzicht hebt, je ook meteen de sleutel in handen hebt om de communicatie met je ex-partner te verbeteren. De tips en handvatten die ik van Marloes gekregen heb, heb ik meteen in de praktijk kunnen brengen én met een positief resultaat!”

Bert (42 jaar)

“De effecten van het ‘Scheiden of Samen Verder-traject’ zijn echt groot. We hebben elkaar weer helemaal teruggevonden. Wat Marloes ook zei; De emmer met ellende moet leeg. Wat we allemaal hebben meegemaakt in het verleden is gezien en gehoord en dus gaan de ‘ouwe koeien’ vanzelf weg.

We hebben nu weer een gelijkwaardige relatie, wat zich uit in het plannen van onze drukke Familie BV, en het samen maken van keuzes voor in de toekomst. En we kijken er steeds meer naar uit om 1 op 1 samen dingen te doen, zodat onze relatie weer de vlinders krijgt die we zo fijn vinden!”

Lucas (51 jaar)

“Vastgeroeste patronen uit je huwelijk, bijv. op het gebied van communicatie, zijn er ook na de scheiding. Marloes maakt dit heel mooi zichtbaar, zodat je ze los kunt laten en weer verder kunt.”

Linda (50 jaar)

“Ik zou Marloes aan willen bevelen bij anderen vanwege het prettige en professionele contact. Ook het contact met ons kind dat heel fijn was. De heldere inzichten m.b.t. ‘scheiding’ hebben zeker geholpen.”

Moeder van Timo

“Tijdens het coachprogramma gingen we ook dieper in op de verschillende communicatiestijlen. Analyserend ontdekten we dat mijn ex-partner een dominante/directieve stijl hanteert en ik de vriendelijke/supporter stijl. Wat een eyeopener dat niet ik, maar mijn manier van communiceren als een ‘lap op een rode stier’ werkt bij mijn ex. Een 2e eyeopener was dat door de echtscheiding de verschillende communicatiestijlen scherper zijn neergezet en dat dat juist leidde tot nog meer onbegrip en miscommunicatie.

Hoe fijn is het, dat als je dit inzicht hebt, je ook meteen de sleutel in handen hebt om de communicatie met je ex te verbeteren. De tips en handvatten die ik van Marloes kreeg, heb ik meteen in de praktijk kunnen brengen én met een positief resultaat!”

Miranda (49 jaar)

“Marloes neemt de ouders mee en laat hen naar de situatie kijken door de ogen van het kind. Ook ervaar je hoe jouw kind jou ziet. Als je serieus een verbetering wilt bij je kind, zul je ook serieus en kritisch naar jezelf als ouder moeten kijken. Bij Marloes gaat dat onbewust en op een prettige manier.”

Moeder van Eric