De KernAanpak

De KernAanpak

KernAanpak methode bij coaching scheiden of samen verder

Samen beslissen over de toekomst

Tijdens mijn coachingstraject ‘Scheiden of Samen Verder’ pak ik de problemen van stellen in de kern aan. Deze KernAanpak zorgt ervoor dat stellen vanuit het juiste perspectief bewuste keuzes kunnen maken.

Ga je scheiden of samen verder?

Nadat ik met jullie de 5 stappen van de KernAanpak doorlopen heb, zijn jullie in staat om weloverwogen te kiezen voor een toekomst samen of alléén als ouders. 

“We liepen vast in onze relatie en daarom hebben we de hulp van Marloes ingeschakeld. Het KernAanpak-traject met Marloes heeft ons weer een fijne mooie relatie met elkaar opgeleverd maar ook persoonlijke groei en meer balans. Marloes komt tot de kern van het probleem wat soms best confronterend is maar wel nodig om weer verder te kunnen. Door haar deskundigheid en betrokkenheid, empathie en vleugje humor waren het mooie en leerzame gesprekken met een prachtig eindresultaat! Dank je Marloes!”

De 5 stappen van de KernAanpak

Stap 1

Emoties doorbreken

Hoge emoties staan vaak een goede omgang met elkaar in de weg. Door deze emoties te verlagen, komt er rust en luisteren jullie écht naar elkaar.

Stap 2 

Inzicht in patronen

Jullie krijgen inzicht in welke patronen jullie communiceren en wat de reden hiervan is. Want als je dat niet weet, kun je het ook niet veranderen.

Stap 3 

De emmer legen

Jullie legen de zgn. ‘emmer van ellende’ bij elkaar. Hierdoor zullen jullie je weer gehoord en gezien voelen. En dit brengt jullie dichter bij elkaar. 

Stap 4

Individueel 

De verwerking van individuele vraagstukken is cruciaal omdat dit ervoor zorgt dat deze niet meer in de weg zitten in het contact met de ander.

Stap 5

Relatie herstellen 

Jullie zijn in staat om elkaar weer te zien. De rust is wedergekeerd, zodat jullie weloverwogen kunnen beslissen over Scheiden of Samen Verder.