Kindercoaching

Kindercoaching

Kindercoach Jongerencoach scheiding Marloes Andriessen van den Heuvel Succesvol Scheiden Brabant

Ouders scheiden, kinderen niet

Ouders besluiten te scheiden, kinderen niet. Kinderen hebben het er maar mee te doen. Niet een paar jaar, maar de rest van hun leven. Ouders onderschatten vaak het verdriet van hun kinderen bij een scheiding. Scheiden doet pijn, voor ouders én hun kinderen.
Uiteraard zijn ouders er niet op uit om hun kinderen pijn te doen. Maar als je gaat scheiden, komen er veel emoties vrij en is het moeilijk om het roer recht te houden.

Niet de scheiding, maar het conflict tussen ouders schaadt kinderen het meest.

De vraag van gescheiden ouders of hun kinderen schade ondervinden van de scheiding, is een terechte vraag. Ook bij hun kinderen is er sprake van ‘verlies’ dat zij moeten verwerken. De manier waarop ouders de scheiding aanpakken en verwerken, bepaalt in hoge mate hoe het met hun kinderen gaat, nu en in de toekomst. 

Effecten van scheiding op kinderen/jongeren

Voor  kinderen/jongeren komen basiszekerheden als betrouwbaarheid en vertrouwen onder druk te staan bij een scheiding. Een scheiding voelt voor een kind/jongere daarom vaak aan als het wegvallen van de basis van hun leven, zonder dat ze daar iets aan kunnen doen. 
In mijn praktijk merk ik dagelijks wat de invloeden zijn van een scheiding bij kinderen/jongeren. Veel raken uit balans, zitten niet meer lekker in hun vel of krijgen met nog ernstigere problemen te maken.

Is jouw kind vaker boos of verdrietig? Uit het zich moeilijk en zie je ander gedrag? Neem dan contact met me op.
Samen met je kind kijk ik hoe we de emoties helder kunnen krijgen en welke vaardigheden nodig zijn om met de emoties en het verdriet om te gaan. Ook leer ik je als ouder hoe je het best met je kind kunt communiceren.

“Ik heb de begeleiding van Marloes van mij en mijn kind als zeer prettig ervaren. Marloes is heel helder en concreet als professional, maar ook heel warm en toegankelijk als persoon. Ik merk dat mijn kind veel beter in zijn vel zit. Niet alleen dankzij de sessies die ze met hem heeft gehad, maar ook door haar begeleiding van mij als ouder.”

Gratis e-book Ouders scheiden, kinderen niet

E-book 'Ouders scheiden, kinderen niet'

Hoe kom jij sterker door een scheiding?

In mijn gratis e-book lees je meer over de impact van jouw gedrag tijdens of na een scheiding op een kind of jongere.

Stuur mij het gratis e-book 'Ouders scheiden, kinderen niet'