Blog: De knoop doorhakken

Blog De knoop doorhakken over beslissen over je relatie bij een relatiecrisis

Naar mijn gevoel ben ik al jaren bezig om onze relatie goed te houden. Inmiddels ben ik ten einde raad. We maken steeds ruzie. We zijn niet in staat om onze gevoelens te delen zonder dat de ander zich aangevallen voelt. En ik weet me geen raad als mijn partner heel boos wordt. Wat kan ik doen om dit te doorbreken? Dat er consequenties zijn waar ik best bang voor ben … Ik heb ook een goed gevoel als ik me voorneem om alles op alles te zetten om onze relatie te redden, maar dat kan alleen samen met mijn partner.

Zomaar een greep uit het verhaal van één van mijn cliënten. Elke relatie is uniek. Iedereen heeft behoefte aan basisveiligheid. Als deze veiligheid wordt bedreigd gaan de alarmbellen rinkelen en nemen we onze toevlucht in noodmaatregelen, zoals je te gaan verdedigen in plaats van echt te luisteren. Deze acties kunnen weer bedreigend overkomen op de ander. En voordat je het weet zit je samen in de vicieuze cirkel die de boel alleen maar negatiever maakt.

Ik kan je helpen zoeken naar de weg om uit deze cirkel te stappen en om de juiste keuze te maken. Sta je open om de gedachten en gevoelens van je partner te leren horen, zien en accepteren? Ook al zijn die anders dan jij verwacht of hoopt? Of is deze fase al voorbij, en is het moment om aan een scheiding te gaan denken?

Alleen met zijn tweeën kun je voor elkaar kiezen. En ook het besluit om uit elkaar te gaan moet je samen nemen. Marloes van den Heuvel begeleidt je bij het maken van de de juiste keuze: bij elkaar blijven of scheiden? Tijdens dat proces krijg je een duidelijk inzicht in jezelf en je partner en in de patronen (cirkels) die in jullie huwelijk zijn ontstaan.

Wat uiteindelijk ook jullie keuze zal zijn, er is mogelijkheid voor professionele ondersteuning voor beide processen.