Blog: Ik wil scheiden….hij niet. En nu??

Blog Marloes van den Heuvel over scheidingsproblematiek

Ik weet het nu zeker, na al die jaren worstelen; het kan echt niet meer. Ik heb het gevoel dat ik altijd voor hem heb moeten zorgen. Na de geboorte van de 2 kinderen, kreeg ik het idee dat ik in plaats van 2 kinderen voor 3 kinderen heb moeten zorgen. Het niet slagen van zijn zakelijke carriére, hem opvangen in zijn depressieve buien, vielen mij zwaarder en zwaarder… Ik runde het gezin, deed alles wat nodig was in huis, regelde de financiën en had zelf een goede en drukke baan. Het gevoel om alles alleen te moeten doen overheerste, natuurlijk kon ik alles aan hem vragen, maar zelfs dát kon ik niet meer opbrengen. Ik kan nu echt niet meer!

Maar wat nu?
Ik heb hem regelmatig verteld dat er iets moest veranderen, geprobeerd het zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat mijn behoeftes waren. Maar later hield ik steeds meer mijn mond, en ik voelde dat ik in een neerwaartse spiraal terecht was gekomen. Ik merk aan alles dat dit ten koste gaat van gezondheid en mijn mentale conditie. Ik ben zo moe…Maar ik wil hem zo min mogelijk kwetsen, ik weet dat de boodschap dat ik wil scheiden hem heel zwaar zal vallen… Maar om abrupt de bom te laten barsten, voelt ook niet goed.”

Herken je dit ook? 
Weet je niet welke actie je moet ondernemen hoe nu verder te gaan? Wat ga ik hem zeggen, hoe ga ik het hem zeggen, wanneer moeten we het de kinderen vertellen, en hoe?

Als scheidingscoach ga ik dat proces met je aan, stap voor stap. Het overhaast beslissen om er maar snel van af te zijn, brengt vele risico’s met zich mee. Hoe mooi zou het zijn om meer inzicht en kennis te verkrijgen, zodat de ‘waarom-vraag’ wordt beantwoord! Met als doel om uiteindelijk met meer wijsheid en minder emotie het daadwerkelijke scheidingstraject in te gaan, zodat de vele beslissingen die genomen moeten worden, sneller en beter verlopen. Dit is tenslotte voor eenieder het minst schadelijk.

Ik begeleid jullie samen in het proces van ‘Het niet meer willen, naar de uiteindelijke gezamenlijke beslissing; ‘We gaan scheiden’, zodat het scheidingstraject ingezet kan worden in samenwerking met een advocaat/mediator of mediator.